zondag, juli 14, 2024
HomeKinrooiBoek over 10 jaar Vinkenbier te bestellen

Boek over 10 jaar Vinkenbier te bestellen

Het ‘Geistinger Vinkenbier’ bestaat dit jaar tien jaar. “We zijn fier dat het een succes is geworden. Geleidelijk aan zijn we gegroeid dankzij de inzet van ons bestuur in samenwerking met onze verdeler Kuva-dranken”, zo vertelt Jan Vinken van het gelijknamige bier.

Van het Vinken-blond werd jaarlijks meer dan 10.000 liter gebrouwen. En na de komst, in 2017, van het tweede bier ‘Maaslenjer tripel’ verdubbelde de lokale brouwer de omzet. Momenteel is het bier verankerd in de gemeente Kinrooi en deels in aangrenzende gemeenten en tevens ook aan de andere oever van de Maas. In alle horecazaken wordt het bier geschonken. “Als streekproduct horen wij bij de toppers in de regio”, aldus een trotse Jan Vinken.

Coronatijd was niet alleen kommer en kwel. De tijd die er vrij kwam, na afgelastingen van vele activiteiten, was de aanzet om alles wat er van het Vinkenbier in de pers verschenen is te bundelen. Maar het bleef niet bij die bundel. “Tevens wilde ik heel wat vergeten glorie omtrent het Geistinger Vinkenbier in de picture zetten. Heel graag wil ik dit delen met anderen, mijn familie, vrienden en geïnteresseerden uit de streek”, aldus Jan Vinken.

Ten slotte werd het een boek (150 blz.) waar de geschiedenis van de familie Vinken en de Vinken-brouwerij ruim aan bod komen. “Tevens geniet de lezer van een overzicht ‘Tien jaar Geistinger Vinkenbier’, aangevuld met nog zo veel meer. Een ode aan mijn vader en de voorouders van de familie Vinken”, zo besluit Jan Vinken.

Het boek is te bestellen door € 19,– over te schrijven aan BE 78 0637 5407 3486 onder vermelding van ‘Boek Vinkenbier’ met uw naam en adres.
Het boek wordt dan verzonden. Voor verzending buiten Kinrooi, Maaseik en Bilzen vraagt men €8,– als tegemoetkoming in de verzendkosten. Het boek zal in de maand mei 2023 bezorgd worden.

Foto: Vinkenbier

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties