maandag, april 15, 2024
HomeKinrooiDavidsfonds laat 118 leerlingen schrijven hoe trots ze zijn in Kinrooi

Davidsfonds laat 118 leerlingen schrijven hoe trots ze zijn in Kinrooi

Al sedert 1998 organiseert het Davidsfonds van Kinrooi i.s.m. de oudercomités, jaarlijks een opstelwedstrijd voor de zesdejaarsleerlingen van de Kinrooise basisscholen, de Junior Journalist Wedstrijd. Het thema was dit jaar ‘Trots in Kinrooi’ en dus gingen 118 leerlingen aan de slag om een mooi opstel te schrijven!

Juryleden uit de verschillende oudercomités lezen de genummerde opstellen en geven punten op inhoud en taal. Per klas zijn er drie winnaars die een aangepast boekenpakket ontvangen. De algemene winnaar dingt op provinciaal vlak mee naar de titel van Junior Journalist.

Op vrijdag 10 februari was het zover en vond de prijsuitreiking plaats in de Stegel

Zoals elk jaar zorgde het Davidsfonds weer voor een passend animatieprogramma . Omdat wij terecht trots zijn op onze molengemeente, hadden wij dit jaar René Weerens uitgenodigd. Aan de hand van een duidelijke powerpointpresentatie en aangevuld met zijn deskundige informatie, liet hij de leerkrachten van de vijf basisscholen deelnemen aan een spannende quiz. Hierbij werden ze gesteund en fel aangemoedigd door hun leerlingen die door middel van kleurenkaartjes ook mee de antwoorden van hun leerkacht mochten bepalen. De winnaar kreeg een kaart met de verschillende molenroutes, maar omdat uiteindelijk alle leerlingen ook actief aan de quiz hadden deelgenomen, kreeg elke leerling ook een exemplaar van deze mooie kaart.
Daarna werden de deelnemers niet langer in spanning gehouden en werden de boekenprijzen uitgereikt door burgemeester Rutten en schepen van cultuur Mark Hoedemakers.
Algemene winnaar was Roos Hermans van basisschool De Maaskei met haar opstel ‘De bibliotheek van Kinrooi’. Verdere winnaars waren Eliane Parren (Icarus), Hanne Casters (Bommesaar), Cas Breukers (De Wieken), Mathijs Beynsberger (3K) en Aram Segers (3K). Wonnen een tweede prijs: Daan Kierkels (Icarus), Fran Stultiens (Bommesaar), Fenne Janssen (Maaskei), Elise Brouns (De Wieken), Jenefer Van der Vorst en Lonne Meukens (3K). De derde prijzen gingen naar Abdurahman Munaizel (Icarus), Lars Golsteijn (Bommesaar), Devon Biesmans (Maaskei), Jorre Stals (De Wieken)
en Mathias Nijs en Roan Brouwers (3K).

Het was weer een boeiende voormiddag voor leerlingen en leerkrachten maar zeker voor de winnaars.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties