woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiDavidsfonds Kinrooi laat je kennismaken met mindfulness

Davidsfonds Kinrooi laat je kennismaken met mindfulness

In zes avondsessies laat het Davidsfonds van Kinrooi je kennismaken met mindfulness en kan je ontdekken wat dit voor jou kan betekenen.

Mindfulness is een vorm van aandachttraining die je in het nu brengt, in het huidige moment. De kern van de training ligt in het verschil tussen leven op de automatische piloot en bewust leven. In plaats van voortdurend toe te leven naar doelen die ver in de toekomst liggen of te blijven hangen in het verleden, betekent mindfulness met een milde, open aandacht aanwezig zijn bij wat nu is. Vanuit acceptatie kun je dan bewuste actie ondernemen.

In de mindfulnesssessies leer je hoe je steeds weer kan terugkeren in het hier en nu, en aldus om kan gaan met gedachten en emoties die zich voordoen. Ook wanneer er moeilijke omstandigheden in je leven zijn, leert mindfulness je zo goed mogelijk om te gaan met wat zich aandient.

De sessies bestaan uit begeleide aandacht- en concentratieoefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen en oefeningen om het bewustzijn in het dagelijks leven te vergroten. Er is geen bijzondere lenigheid of voorkennis nodig.

De sessies gaan door in De Stegel op volgende dinsdagavonden: 28 februari; 7, 14, 21, 28 maart en 4 april van 20.00 tot 21.30 uur. De deelnameprijs bedraagt € 40,-voor Df-leden en € 50,-voor niet-leden. De begeleiding gebeurt door Lucia Janssen.

Voor deelname aan de sessies kunt u inschrijven vóór 21 februari 2023 via mail.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties