maandag, april 15, 2024
HomeRegioTorna | Cultura presenteert opmerkelijke gasten in haar Café

Torna | Cultura presenteert opmerkelijke gasten in haar Café

Torna | Cultura opent het culturele seizoen 2023 met een aantrekkelijk en uitnodigend programma met opmerkelijke gasten op zondag 22 januari om 14.30 uur in zaal-restaurant Aod Thoear.

WIM DANIËLS, schrijver en taalkundige
Wim Daniëls heeft zich zijn hele leven verwonderd over taal en legde haar in al haar schoonheid vast in vele boeken. Met ‘De Dikke Daniëls’ schreef hij eindelijk hét grote overzichtswerk, waarin hij al die prachtige, onderbelichte en overgewaardeerde aspecten van de taal de revue laat passeren.
Wim treedt regelmatig op in theaters met theatercolleges en cabaretvoorstellingen. Ook presenteert hij tv-programma’s. Voor de taalfijnproevers: hij schreef het Groot Dictee der Nederlandse taal 2022.

EDWARD BONGERS
Edward Bongers (Thorn) houdt zich al meer dan tien jaar bezig met het stimuleren van elektrisch rijden. Er is weinig discussie over de verwachting dat we uiteindelijk allemaal elektrisch gaan rijden, maar toch zijn er nog veel uitdagingen. Hij laat zien wat het gebruik van elektrische deelauto’s specifiek zou kunnen betekenen voor Thorn met betrekking tot parkeerdruk, verkeersveiligheid en duurzaamheid.
Edward heeft het bedrijf GoodMoovs opgericht op de Automotive Campus in Helmond om oplossingen te ontwikkelen voor bovenstaande uitdagingen. Hij wil afrekenen met misverstanden en vooroordelen over elektrisch rijden en autodelen.

VAN STOFFIGE BOEKENREKKEN NAAR BIBLIOCENTER
Judith Evers, medewerker van Bibliocenter in Maasgouw, vertelt over de omvorming van de bibliotheken. Van stoffige boekenrekken voor diehard-lezers naar een organisatie die midden in de maatschappij staat. De maatschappij verandert en dus ook de rol van de bibliotheek. Deze is tegenwoordig dan ook een plek waar leren, ontwikkelen en ontmoeten belangrijk is.

KRIS VAN SON, SINGER/SONGWRITER
Kris van Son is klein van stuk, maar met een groot gevoel, dat zich uit in haar muziek. Kris begeleidt zichzelf op de gitaar. Kenmerkend voor haar is haar heldere stem, onthullend in emotie. Het genre van haar muziek valt het beste uit te leggen als een mix van country en pop met hier en daar een uitstapje naar het onbekende.

Henk van Neerven, presentator van diverse radio- en tv-programma’s bij Omroep ML5, vervult de rol van gastheer van het Café.
Entree: € 6,00
Zaal open: 13.45 uur.

Foto Wim Daniëls: Josje Deeken

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties