maandag, april 15, 2024
HomeMaaseikStad Maaseik deelt gratis soep uit aan scholieren

Stad Maaseik deelt gratis soep uit aan scholieren

Heel wat kinderen eten onvoldoende gezonde voeding en komen niet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit. Nochtans heeft gezond eten op korte en lange termijn een gunstige invloed op de gezondheid, leerprestaties en concentratievermogen van kinderen.

“Om die reden riepen we het project ‘gratis soep’ in het leven. Dat betekent in de praktijk dat wij in alle lagere scholen van Maaseik de kinderen twee keer per week gratis gezonde en lekkere soep aanbieden,” zo licht schepen Bouchera Ait Aadi bevoegd voor sociaal beleid toe. Stad Maaseik geeft in 2023 de leerlingen van het 1ste tot en met het 6de leerjaar zo een verse en gezonde start. Ze werken daarvoor samen met de lagere scholen van Maaseik en traiteur John Parren.

Gedurende 4 weken, tot en met maandag 6 februari, krijgen alle basisschoolkinderen in Maaseik twee keer per week gratis verse, warme, vegetarische groentesoep aangeboden door de traiteur. “Minstens één gezonde warme maaltijd per dag, daarop moet elk kind recht hebben. Bovendien draagt een goed gevulde maag bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere levensstijl op langere termijn,” besluit schepen Ait Aadi.

Enkele keren per week soep op school is een goed begin om kinderen bewust te maken van het belang van gezonde voeding en om te laten zien dat gezond eten ook lekker kan zijn. Stad Maaseik gaat samen met de scholen dit proefproject evalueren en de mogelijkheden bekijken om dit initiatief verder te zetten.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties