maandag, april 15, 2024
HomeKinrooiMantelzorgpunt Kinrooi onderzoekt de behoeften en noden bij 131 mantelzorgers

Mantelzorgpunt Kinrooi onderzoekt de behoeften en noden bij 131 mantelzorgers

Deze week krijgen 131 mantelzorgers die actief zijn in de gemeente Kinrooi een gerichte bevraging. De enquête is het sluitstuk van een campagne opgezet door de dienst zorg en ouderen en de dienst communicatie. Uiteindelijk doel ervan is de organisatie van enkele informatiesessies op maat van alle mantelzorgers.

Burgemeester Wim Rutten: “Iedereen kent wel een mantelzorger, iemand die een zorgbehoevende helpt in het dagelijkse leven. Vaak is de mantelzorger een gezinslid of iemand die een band met de zorgbehoevende heeft. In oktober 2022 kende de dienst zorg en ouderen een 20-tal personen die actief zijn als mantelverzorger. Natuurlijk zullen het er veel meer zijn in onze gemeente maar hoe geraak je aan de gegevens van die mantelzorgers? Van midden oktober tot midden november gingen we op zoek naar hen. Via onze communicatiekanalen werd meermaals een oproep gedaan om gegevens van mantelzorgers aan ons te bezorgen. Via een handig invulbriefje kon men zich aanmelden. Er kwamen briefjes binnen via de dorpsrestaurants en via diverse gemeentelijke diensten. Er was zelfs een kleine Mantelzorg-expo in de bib om de actie te ondersteunen. Het resultaat mag dan ook gezien worden. We beschikken nu over een lijst van 131 mantelzorgers. Voor deze mensen wil Mantelzorgpunt Kinrooi infosessies op maat organiseren in 2023.”

Enquête invullen voor 31 januari 2023
Schepen van sociale zaken Anita Meerten: “De 131 mantelzorgers krijgen deze week allemaal een bevraging. Van de 89 personen die ze per mail kregen, hebben al verschillende respondenten online geantwoord. Bij de 42 andere, minder digitale mantelzorgers valt deze week een bevraging op papier in de brievenbus. Met de vragen willen we nagaan hoe groot de behoefte aan informatie is binnen bepaalde thema’s zoals dementie, zelfzorg en vroegtijdige zorgplanning. We polsen ook naar de voorkeur van opleiding: welk moment – dag van de week, namiddag of avond, …- schikt het best en verkiest men een fysieke of digitale afspraak. In functie van de bevraging zal Mantelzorgpunt Kinrooi begin 2023 een programma uitwerken en dan ook alle mantelzorgers uitnodigen om deel te nemen.”

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties