woensdag, juni 19, 2024
HomeBreeGroene Kring zorgt voor feestelijk schouwspel in de regio

Groene Kring zorgt voor feestelijk schouwspel in de regio

Tijdens de feestdagen zullen leden van Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, door de straten van Maaseik, Dilsen-Stokkem, Bocholt en Bree rijden met versierde en verlichte tractoren. Met die stoeten willen de jonge boeren een boodschap van verbondenheid en hoop in deze kersttijd overbrengen aan alle buurtbewoners.

Deze winter organiseren Groene Kring, Landelijke Gilden, Boerenbond en Radio2 samen een dertigtal verlichte tractorenstoeten over heel Vlaanderen. Verspreid over alle provincies wil Groene Kring zo meer dan 500 tractoren van haar leden laten deelnemen. Op vrijdag 23 december organiseert Groene Kring Maaskant een stoet in Maaseik en Dilsen-Stokkem en op vrijdag 30 december organiseert Groene Kring Bree een stoet in Bree en Bocholt. Met deze acties willen de (jonge) boeren alle Vlamingen een moment van samenzijn bezorgen in dit kerstseizoen

Maarten Moermans, nationaal ondervoorzitter van Groene Kring: “We vinden het geweldig als verschillende gemeenten kunnen genieten van onze tractorparades. Samen met Radio2, Landelijke Gilden en Boerenbond brengen we warmte en gezelligheid in deze kerstperiode.”

Praktische info stoet Maaseik en Dilsen-Stokkem (23 december)
• Start- en einduur: De optocht van verlichte tractoren vertrekt om 19.30 uur op de parking van Beverland (Sportlaan) in Maaseik en eindigt (vermoedelijk) rond 21.00 uur bij Loonbedrijf Stassen (Kapelstraat) in Dilsen-Stokkem.
• Route: Sportlaan > Van Eycklaan > Weertersteenweg > Bosmolenlaan > Koning Albertlaan > Burgemeester Philipslaan > Eikerstraat > Markt > Bleumerstraat > Koning Boudewijnlaan > Heppersteenweg > Heppeneert > Nuchelenweg > Daalweg > Langerijnsweg > Zandstraat > Langstraat > Rijksweg > Hoogbaan > Kempenstraat > Eindestraat > Kantonsweg > Europalaan > Lemmenshoefstraat > Borreshoefstraat > Bleoemendaal > Stokkermerbaan > Oude Kerkstraat > Vissersstraat > Boyen > Boyerweg > Koeweerd > Langs de Graaf > Stadsgraaf > Wal > Steenkuilenstraat > Rechtestraat > Burg. Prevotlaan > Koeweerd > Langs de Graaf > Arnold Sauwenlaan > Rode Kruisstraat > Melodielaan > Koppelstraat > Kapelstraat > Kapelstraat

Praktische info stoet Bocholt en Bree (30 december)
• Start- en einduur: De optocht van verlichte tractoren vertrekt om 19.15 uur op Industrieterrein Kanaal-Noord in Bree en eindigt (vermoedelijk) rond 21.00 uur aan Kerplein in Bocholt.
• Route: Industrieterrein Kanaal-Noord Bree > Rode Kruislaan (Bree) > Opitterpoort > Stationswal > Witte Torenwal > Gerdingerpoort > Bocholterkiezel > Sportlaan > Vrijheidslaan > Kerkstraat (Beek) > Wolstraat > Bocholterkiezel > Breeërweg (Bocholt) > Kloosterstraat > Kerhofstraat > Sportlaan > Brugstraat > Dorpsstraat > Kerkplein Bocholt

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties