zondag, mei 19, 2024
HomeKinrooiCulturele prijs voor Mathieu Wieërs

Culturele prijs voor Mathieu Wieërs

Tijdens het feest voor zijn 80ste verjaardag werd Mathieu Wieërs aangenaam verrast door het bezoek van een delegatie van het gemeentebestuur van Kinrooi. Die brachten hem de culturele prijs voor 2022 mee, een erkenning voor dé geschiedkundige van Geistingen, Kessenich en Ophoven en tevens dé kenner van de geschiedenis van de Bokkerijders in de streek.

Schepen van cultuur Mark Hoedemakers: “Bij Thieu Wieërs stroomt de liefde voor historie, heemkunde en genealogie door het bloed. En waar het hart van vol is, daar loopt de mond van over. In Thieu’s geval resulteerde dit in tal van publicaties, het samenbrengen van mensen met eenzelfde interesse en het opzetten van activiteiten om de instandhouding van dit erfgoed actief te bewerkstelligen. Kennis delen is dan ook een van zijn stokpaardjes. Zijn lange carrière als leerkracht wiskunde op het Heilig Kruiscollege tussen 1964 en 2002 is daar een mooi bewijs van.
Met betrekking tot genealogie en naamkunde mogen we hem gerust een autoriteit noemen. Dit gegeven, plus het feit dat hij een groot deel van zijn leven heeft gewijd aan het behoud van al die informatie voor ons nageslacht en de vele generaties die nog zullen volgen, maakt hem tot een meer dan verdiende laureaat van de Kinrooise Culturele Prijs 2022.”

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties