zondag, mei 19, 2024
HomeRegioAfsluiting 2022 bij Torna | Cultura

Afsluiting 2022 bij Torna | Cultura

Zondag 18 december sluit Torna | Cultura het jaar feestelijk af met een gevarieerd programma dat elk wat wils biedt op cultureel en literair vlak in zaal-restaurant Aod Thoear. Het betreft interessante podiumgasten die boeiende voordrachten houden.

In verband met de finale WK-voetbal begint het Torna | Cultura -Café om 13.00 uur.

Kremers & Van Dijk spelen de dialoog ‘December’, waarin zij de maatschappij en zichzelf onder de loep nemen. Als creatieve geesten bewandelen zij onverwachte paden en verdwalen graag in de werkelijkheid.

‘Kijk in de kerststal’ is het thema van Ingrid Hensen-van Hees. Zij vertelt over de cultuur, folklore, symboliek en geschiedenis van het kerstgebeuren. Met fotobeelden van een groot aantal kerstgroepen geeft zij een andere kijk op de kerststal.

Cultureel antropoloog Kitty Jansen-Rompen heeft de rol van engelen in het dagelijks leven in Limburg bestudeerd. De resultaten daarvan werden neergelegd in het boek “Hemelse Helpers”. In alle levensfasen waren engelen aanwezig, van geboorte tot en met overlijden. Bij al die fasen hoorden engelenprentjes.
Colla Bemelmans studeerde theologie in Bonn. Hij gaf bijna 40 jaar godsdienst- en maatschappijleerles aan de middelbare school. Colla schreef een aantal boeken met gedichten en verhalen in het dialect. Ook op zijn 83e blijft hij nog kritisch volgen welke invloed politiek en kerk op ons leven hebben.

Het buitenlandse Familiarity Duo wordt gevormd door Agniezska Bukowska (Polen) en Aleksandrs Marinicevs (Letland). De jonge, getalenteerde zangeres en de ervaren en veelzijdig muzikant op gitaar verzorgen de muzikale intermezzo’s.

Deborah Parren, redacteur 1Limburg, vervult de rol van gastvrouw.

De entree bedraagt € 6,00.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties