woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiHet geheugen van Kinrooi te koop

Het geheugen van Kinrooi te koop

Naar aanleiding van 50 jaar Kinrooi werd eind juni ‘Het geheugen van Kinrooi’ uitgegeven. Dit boek van Hubert Van Eygen is het sluitstuk van de trilogie na “Trots op Kinrooi” en “Kinrooi op z’n best” die de gemeente Kinrooi naar aanleiding van 40 jaar Kinrooi en een fotowedstrijd.

In Het geheugen van Kinrooi schetst Hubert Van Eygen een eigenzinnig beeld van de wortels waaruit Kinrooi gegroeid is. Aan de hand van een aantal willekeurige thema’s probeert hij datgene wat ons is overgedragen door vroegere generaties op een uitzonderlijke manier te laten zien.

Alle items die aan bod komen, houden op een of andere manier verband met het gemeentelijk archief en het erfgoeddepot. Door al die flarden uit het verleden samen te zetten, zorgt hij voor een totaalbeeld van de plattelandsgemeente die in 1971 ontstond door de samenvoeging van 4 gemeenten of 5 kerkdorpen.

Het boek kost 20 euro en is verkrijgbaar in het gemeentehuis, De Stegel, de bibliotheek, Visit Kinrooi en de Geschied- en Heemkundige Kring Kinrooi.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties