woensdag, juni 19, 2024
HomeDilsen-StokkemHerdenkingsbomen voor sterrenkindjes in Dilsen-Stokkem

Herdenkingsbomen voor sterrenkindjes in Dilsen-Stokkem

Op de kerkhoven in elke deelgemeente van Dilsen-Stokkem werden begin dit jaar herdenkingsbomen voor sterrenkindjes aangeplant. Zo’n herdenkingsboom is een troost- en gedenkplaats voor alle mensen die hun veel te vroeg geboren kindje herinneren, nooit loslaten en meedragen in hun gedachten.

Ouders en nabestaanden hebben nog steeds de mogelijkheid een herdenkingsteken in de vorm van een lintje met een houten hartje in deze bomen te hangen. Hierop kunnen ze dan zelf nog een kleine boodschap schrijven of borduren. De lintjes zijn verkrijgbaar aan de balie van de afdeling burgerzaken.

De levende herdenkingsbomen staan op die manier voor levende herinneringen aan hen die gemist worden. Hoe jong een sterrenkindje ook sterft, het heeft voor vreugde gezorgd in het leven van veel mensen. De herdenkingsbomen bieden de kans om die bijzondere herinnering voort te laten bestaan.

Wie meer info wenst kan men online contact opnemen.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties