zondag, juli 14, 2024
HomeMaaseikGeen bommetjes in Maaseik

Geen bommetjes in Maaseik

Voetzoekers, vuurwerk, vuurpijlen, romeinse kaarsen, fonteinen, lichtkogels, vuurfakkels, … De Stad Maaseik gaat de strijd aan tegen het vuurwerk. “We gaan ervoor dat men geen vuurwerk in openbare ruimten, publiek toegankelijke plekken en op private eigendommen mag gebruiken”, aldus burgemeester Johan Tollenaere van de Stad Maaseik.

Het Gasreglement verbiedt het gebruik van vuurwerk en dus ook bommetjes in Maaseik. Men kan bestraft worden met een inbeslagname of vernietiging van de voorwerpen en een flinke boete van max. € 350.

“Bommetjes hoe onschuldig ze ook lijken, het blijven explosieven. Ze kunnen extreem ernstige brandwonden aan handen en gezicht, schade aan de oren, amputaties of zelfs de dood veroorzaken”, aldus de burgervader.

Het lawaai van deze voetzoekers en ander geknal verstoort de kalmte en rust in de buurt. Het geluidsniveau van sommige ontploffingen loopt op tot 160 decibel, 20 decibel boven jouw pijngrens! Ter vergelijking: het geluid van een vliegtuig gedurende de laatste 100 meter voor het opstijgen is naar schatting 125 decibel.

“Een explosie kan ook paniek veroorzaken bij huis en wilde dieren. Door de stress lopen of vliegen ze weg, zichzelf verwondend in hun blinde paniek, of sterven ze zelfs aan een hartcrisis”, zo vertelt Tollenaere.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties