woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiEindejaarsactie Kinrooi met 16.000 euro voor de lokale klanten en verenigingen

Eindejaarsactie Kinrooi met 16.000 euro voor de lokale klanten en verenigingen

Kinrooi maakt zich op voor een nieuwe win-win-win-actie. Vanaf 28 november 2022 kunnen winkelhierders of klanten in de gemeente weer iedere week tot 100 euro van hun aankopen terugbetaald krijgen. Hetzelfde bedrag dat de klant wint, wordt ook uitbetaald aan een plaatselijke vereniging naar keuze. Nieuw dit jaar is de dubbele pot van twee keer 2.000 euro bij de trekkingen in de kerstvakantie.

Schepen van lokale economie Peter Nies: “Voor het derde jaar op rij organiseren de gemeente en UNIZO Kinrooi de win-win-win-actie. De eerste actie in 2020 werd ingegeven door corona maar ook nu willen we de lokale handelaars blijven steunen en zoveel mogelijk mensen aanzetten om te winkelhieren oftewel hun aankopen in Kinrooi te doen. De kassatickets van alle winkels in 3640 Kinrooi kunnen ingediend worden voor de actie. Zes weken lang zullen we 1.000 euro aan lokale klanten én 1.000 euro aan lokale verenigingen verdelen. Bij de vierde en vijfde trekking – 27 december 2022 en 3 januari 2023 – verdubbelen we de pot naar 2x 2.000 euro.”

Drie keer het woordje win in de benaming van de actie is een bewuste keuze. Er zijn namelijk drie winnaars in dit mooie verhaal dat zes weken duurt:
1 – iedere klant die koopt of consumeert in de gemeente Kinrooi;
2 – de lokale handelaars;
3 – de erkende lokale verenigingen.

Iedereen die winkelhiert in Kinrooi tussen 28 november en 8 januari 2023 maakt kans om 100 euro per week van zijn/haar aankopen vergoed te krijgen in win-win-win-bonnen, een speciale tegoedbon te besteden bij de deelnemende handelaars. Per week wordt er 1.000 euro verdeeld onder de klanten. Iedereen die in Kinrooi koopt, kan meedoen aan de actie.

Vital Tilmans, voorzitter van UNIZO Kinrooi: “De tweede winnaar is de lokale handel. Die wint omdat de actie aanzet tot lokaal kopen. Voor de actie mogen alle kassatickets uit 3640 Kinrooi ingebracht worden. Deze indienen in een speciale win-win-win-omslag kan enkel bij een deelnemende handelaar. Dit zijn ongeveer 60 handelszaken die meedoen aan de actie door ze te promoten en door de win-win-win-omslagen te verzamelen. De gewonnen win-win-win-bonnen zijn uitsluitend inwisselbaar bij de meer dan 60 deelnemende handelszaken.”

Schepen van cultuur Mark Hoedemakers: “De derde winnaar in het verhaal zijn de erkende Kinrooise verenigingen uit de socio-culturele, sport- of jeugdsector. Sommige verenigingen kregen dankzij de actie de voorbije jaren een mooie extra in de clubkas. De vereniging die de lokale klanten aanzet om deel te nemen aan de actie én die de klant het best kan overtuigen om hen als vereniging te nomineren, maakt natuurlijk het meeste kans om te winnen. Concreet komt het erop neer dat iedere klant een vereniging moet vermelden op zijn win-win-win-omslag. Valt de klant als winnaar uit de bus, dan krijgt de vereniging hetzelfde bedrag gestort.”

Carine Snijkers, voorzitter commissie win-win-win-actie: “Een belangrijke wijziging ten opzichte van de vorige edities is dat we de actie nu over Nieuwjaar getild hebben. Ze start later omdat de eindejaarsperiode dikwijls een duurdere periode is. Om dezelfde reden zullen in de kerstvakantieweken dubbel zoveel mensen en verenigingen winnen want dan zit er 2x 2.000 euro in de pot. De trekking gebeurt altijd op dinsdag en dezelfde dag maken we de winnaars bekend via Facebook en de gemeentelijke website.”

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties