woensdag, juni 19, 2024
HomeBreeBree verwelkomt bezoekers tijdens Sinterklaasmarkt

Bree verwelkomt bezoekers tijdens Sinterklaasmarkt

Hij is terug van weggeweest: de Breese sinterklaasmarkt! Wegens coronamaatregelen heeft men dit geliefd evenement 2 jaar op rij moeten missen. Dit jaar kan men 5 december terug aankruisen in de agenda.

Het hele centrum wordt gevuld met de leukste en lekkerste kramen. “Je kan de hele dag komen genieten van een gezellige bedrijvigheid om je eindejaarsinkopen te doen: warme pyjama’s, sjaals en hoeden of tafellakens voor de feesttafel,” vertelt Rudi Emmers, lid van de marktcommissie. Ook wie zin heeft in wat lekkers, kan hier zijn hart ophalen: wat dacht je van die heerlijk vers gebrande nootjes, zachte spekken of sappige mandarijntjes?

Naar goeie traditie, zijn er tussen de meer dan 150 marktkramers en Breese handelaars, ook tal van lokale verenigingen aanwezig. “Sommigen verkopen leuke spullen of zelfgebakken lekkers om de verenigingskas wat aan te dikken,” aldus Jo Vandersteegen, schepen van markten. Hier en daar kan je zeker een lekker koffietje, soepje, warme choco of borreltje versieren in ruil voor een bijdrage voor het goede doel.

Wil je de Sint nog even een bezoekje brengen voor hij weer naar Spanje vertrekt? Volg de rode loper op het Vrijthof. De Sint ontvangt alle kindjes persoonlijk van 14.00 tot 18.00 uur.

Het centrum, de Ter Rivierenwal, het Stadsplein en een deel van de Kloosterpoort, Grauwe Torenwal en Stationswal zullen afgesloten zijn voor alle verkeer op 5 december, van 5.00 tot en met 24.00 uur. Op zoek naar een parkeerplekje? Denk er aan dat je in de blauwe zone 2 uur mag staan (met parkeerschijf). Als je langer in het centrum wil vertoeven, kies je best voor een langparkeerplaats. Of denk eens aan de ondergrondse parkeergarage, waar je het eerste uur gratis staat.

Enthousiaste fietsers worden aangemoedigd. Fietsen op de markt kan natuurlijk niet, maar rond het centrum vind je verschillende fietsenrekken. Denk maar aan de stalling op de Stationswal. Daarnaast vind je achter de kerk, aan het Vrijthof, ook een charging- en distriSPOT. Bij deze groene lockers kan je makkelijk je elektrische fiets opladen.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties