26ste Nationaal Koningschieten komt naar Kinrooi (video)

Het grootste schuttersevenement van België, het Nationaal Koningschieten, vindt dit jaar op 6 oktober plaats op het Bastion in Kessenich.

Naast een grote folkloristische optocht vinden er op de feestweide ook diverse schietwedstrijden tussen de koningen van heel wat schutterijen en gilden plaats, en weten we uiteindelijk wie de 26ste Koning en Prins zal worden. Ook worden er een aantal nevenwedstrijden georganiseerd en is er – niet te vergeten – doorlopend ambiance in de feesttent. Als toemaatje vormt die dag het Bastion ook de start- en aankomstplek voor Maas Trek, een wandeling die het meest noordelijke puntje van RivierPark Maasvallei verkent. Het belooft met andere woorden een gezellige drukte te worden.

Het is voor het eerste dat er in België gewerkt zal worden met mobiele kogelvangers. “Een uniek gebeuren waar we in samenspraak met de zeven organiserende schutterijen en de gemeente voor gekozen hebben”, aldus PR-verantwoordelijke Mark Hoedemakers.

De organisatie van het Nationaal Koningschieten is in handen van het Belgisch Overlegorgaan van Historische Schuttersgilden en de 7 schutterijen van Kinrooi.

De timing van de dag is als volgt:
10.00 uur Misviering in de St. Martinuskerk van Kessenich
11.15 uur Vertrek optocht aan de Kerk met defilé aan ”De Gaard” en ontbinding in de feesttent
12.00 uur Officiële opening 26° Nationaal Koningschieten

Middagpauze

13.00 uur Aanvang nevenwedstrijden
14.00 uur Aanvang Nationaal Koningschieten (Voorronden)
16.00 uur Aanvang van de finale Koningschieten & Prinsenschieten
± 17.30 uur Inhalen van de nieuwe Koning en Prins
18.00 uur Einde alle wedstrijden
19.00 uur Proclamatie van de Nationale Schutterskoning & Prins en prijsuitreiking

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here