Kinrooi doet mee aan de Week van de duurzame gemeente

 

Van 18 tot 25 september doet Kinrooi mee aan de week van de duurzame gemeente. Kinrooi wil haar steentje bijdragen aan de strijd tegen de klimaatopwarming maar ook werk maken van een duurzame en sociale gemeente om in te wonen. Dat is waar SDG’s om gaan.

SDG staat voor Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Het is een lijst van 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Organisaties en vrijwilligers die zich daarvoor engageren, zet het gemeentebestuur in de kijker als lokale duurzame held.

Eind juni lanceerde het gemeentebestuur van Kinrooi een oproep naar inwoners, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Iedereen kon zijn held aanmelden en dat leverde deze lokale helden op:

– Vrijwilligers WZC
– Vrijwilligers repair café
– Gemachtigd opzichters
– Mooimakers
– Botel
– Rode Kruis
– Agropolis Kinrooi

Meer uitleg over deze duurzame helden, vind je op www.kinrooi.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here