Maaseik en Dilsen-Stokkem komen bij uitbreiding Nationaal Park Hoge Kempen

Het grondgebied van de Stad Maaseik en DIlsen-Stokkem zal bij het gebied van Nationaal Park Hoge Kempen komen. Dat staat te lezen in de startnota voor de Vlaamse regering waarin staat dat Nationaal Park Hoge Kempen dubbel zo groot wil worden.

Naast Hoge Kempen wordt in de notitie over drie andere parken gesproken. Hoge Kempen is momenteel het enige nationaal park in Vlaanderen. De ambitie van het Nationaal Park Hoge Kempen is al enkele jaren geleden uitgesproken, meldt Radio 2, maar krijgt nu vorm.

Het voornemen is om onder meer ‘t Eilandje in Neeroeteren op te nemen als poort tot het Nationaal Park

Het nieuwe Nationaal Park zal 120 km² groot zijn, dat is dubbel zo groot dan het park nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here