Er komt een kenniscentrum voor grensarbeiders

Dat er in onze regio veel grensarbeiders wonen en werken, is duidelijk. De universiteiten van Maastricht en Hasselt zijn bezig met de opbouw van een kenniscentrum rondom gastarbeid. Hiermee wil men de problematiek in kaart brengen waar grensarbeiders mee te maken krijgen.

In België gelden andere fiscale regels dan in Nederland. Omdat er in Belgisch-Limburg bijna 18.000 inwoners werkzaam zijn in Nederlands-Limburg en andersom 2.150 vanuit Nederlands-Limburg in Belgisch-Limburg komen werken, zijn de universiteiten van mening dat het hoog tijd is voor de oprichting van een kenniscentrum.

Het kenniscentrum wil de grote groep grensarbeiders daarover beter informeren, meldt Radio 2. Tegelijk zal het kenniscentrum de Nederlandse en Belgische overheden aanbevelingen doen om hun wetten beter op elkaar af te stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here