Misleidende buurtapp in Stramproy

De afgelopen week viel er op diverse adressen in Stramproy een brief in de bus van ‘Nextdoor’. Daar maakt men reclame voor een buurtapp voor het delen van lokale tips, oppas en veiligheid in de buurt. De Dorpsraad van Stramproy laat weten dat dit geen initiatief is dat bij hen bekend is.

In Stramproy is al een buurtapp actief, die wordt ondersteund door de gemeente en politie. “We hebben uitgezocht wat hier aan de hand is, en willen u waarschuwen voor deze brief. Dhr. Marco van Daalen, uit de Hoppertstraat, die genoemd wordt in de brief, is gebeld, en geeft aan dat hij er een beetje ingeluisd is”, aldus Frans Henderikx, voorzitter van de Dorpsraad Stramproy.

Wie lid is van Nextdoor krijgt dan de uitnodiging om anderen uit te nodigen. Eén keer op de knop gedrukt en Nextdoor gaat mails en brieven versturen uit jouw naam. Maar iedereen die lid is geeft al toestemming om zijn of haar gegevens te gebruiken, je betaalt met je privacy, net als bij Facebook. Bij de klachten die overal opduiken, wordt ook vaak gesteld dat Nextdoor dat ongevraagd (dus zonder toestemming) zou doen.

Op internet zijn er diverse berichten te vinden over ‘Nextdoor’. Nextdoor is een sociaalnetwerksite speciaal voor buurtbewoners onderling met een app voor op de smartphone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here