Expo op zoek naar E39 en namen van Eisdenaren

In de Sint-Willibrorduskerk van Eisden-dorp loopt momenteel een dubbele expo: ‘Tweemaal op zoek naar de weg’. Eén expo geeft een overzicht van het ontstaan en de aanleg van de E-39. Er zijn ook meer dan 100 foto’s tentoongesteld waarbij aan de bezoekers naar de namen van de afgebeelde Eisdenaren wordt gevraagd.

De expo is een initiatief van de Cel Mijnerfgoed in samenwerking o.m. ook de Stichting Erfgoed Eisden. Het geeft een overzicht van het ontstaan en de aanleg van de toen nog E-39 genoemde autosnelweg, tussen Maasmechelen en Lummen. Wordt nader belicht: de aanleg, het aparte verhaal van de opening, de betekenis en de waarde voor het Maasland en de tradities die onder de noemer “E-39” ontstonden. Zo waren er op sport ornooien E-39-prijzen te winnen. De aanleg van een voet- en fietspad naast de autosnelweg, om ook de voetgangers en de fietsers van Maasmechelen naar Stein te loodsen, was al een bijzonderheid in die dagen…

De beide tentoonstellingen vinden plaats in de Sint-Willibrorduskerk van Eisden-dorp. En dit gedurende de voormiddagen van de zaterdagmarkt in de maand juli telkens van 08.30 tot 12.00 uur.

Foto: Marie-Jeanne Brabants

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here