Ophoging rijweg onder kanaalbrug in Voorshoven

Vanaf dinsdag 6 augustus start de aannemer met het verhogen van het terrein onder de kanaalbrug over de Zuid-Willemsvaart in Voorshoven bij Neeroeteren. De grondwerken zijn nodig om de nieuwe rijweg en vrijliggende fietspaden aan te leggen.

De ophogingswerken onder de brug duren vermoedelijk een tweetal maanden, tot eind september. Ze kaderen in de volledige heraanleg van de Maaseikerbaan/Breeërweg (N721) tussen Opitter (Bree) en Neeroeteren (Maaseik).

Door deze werken is de Breeërweg tot eind september plaatselijk onderbroken en kan er geen verkeer onder de brug rijden. De doorgang blijft echter gegarandeerd: verkeer kan immers via de langsweg de werfzone passeren. Het moet met andere woorden de helling op- en vervolgens afrijden. De korte omleiding zal via de nodige signalisatie op het terrein verduidelijkt worden.

Doorgaand verkeer en (zwaar) vrachtverkeer tussen Bree en Maaseik dat niet in de werfzone moet zijn, volgt in beide richtingen nog steeds een omleiding via Kinrooi, meer bepaald via de Kinrooiersteenweg/Neeroetersesteenweg (N757) en ’t Hasseltkiezel/Breeërsteenweg (N73).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here