15 jaar Gluren bij de buren!

Wat hebben Tungelroy, Grote Brogel, de Zuid-Willemsvaart in Weert, Haelen en Ophoven met elkaar gemeen? Deze plaatsen zijn opgenomen in de 15de editie van de Cultuurhistorische Zomer. Onder de noemer ‘Gluren bij de buren’ zullen deze plaatsen op zomerse dinsdagvonden bezocht gaan worden door honderden historisch geïnteresseerden.

De avonden starten op 19 uur en deskundige gidsen vertellen tijdens een avondwandeling over de bijzondere (eigen-) aardigheden van plaatselijke historie. Uiteraard met de afsluiting op een terras, vergezeld van geestrijk erfgoed en sterke verhalen. Deelname is gratis.

De cultuurhistorische zomer is een initiatief van stichting De Aldenborgh, kring Weert van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap en Geschied- en Heemkundige Kring Het Land van Thorn.

Vijftien jaar geleden werd gestart met een avondwandeling door Molenbeersel (B), welke de aanzet zou geven tot dit initiatief. Een initiatief gedragen door plaatselijke heemkundeverenigingen in Belgisch- en Nederlands Limburg en Noord-Brabant.

Talloze plaatsen zijn de afgelopen jaren bezocht. Plaatsen waar door de Cultuurhistorische Zomer weer met nieuw elan historische initiatieven ontstonden, zoals het instellen van gidsengroepen, publicaties en wandelroutes.

Afhankelijk van de weersomstandigheden telt men per avond tussen de 250-450 deelnemers.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here