Binnenkort met de trein vanuit Hamont naar Brussel?

Station Hamont

De NMBS heeft het plan gepresenteerd om tijdens de piekuurtreinen de trein tussen Brussel en Mol te laten doorrijden tot in Hamont. Als op die lijn de elektrificatie klaar is, zou dit mogelijk zijn.

De vervoerder presenteerde deze week het plan om de trein naar Brussel door te laten rijden tot in Hamont. Momenteel kan men vanuit die plaats enkel naar Antwerpen rijden. De route uitbreiding is onderdeel van een groter plan om andere lijnen ook verder uit te breiden.

De NMBS heeft maandag de nieuwe voorstellen besproken met de Limburgse parlementsleden en lokale besturen. De overheid moet het nieuwe vervoersplan 2020-2023 tegen begin 2020 goedkeuren. In december 2020 zal het nieuwe spoorplan dan ingevoerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here