Overlast van eikenprocessierups is toegenomen

Zoals landelijk in het nieuws, is er dit jaar erg veel overlast door de eikenprocessierups. Mede door de hoge plaagdruk van het afgelopen seizoen krijgen gemeenten, zoals Echt-Susteren momenteel erg veel meldingen binnen over nesten van deze eikenprocessierups.

Op locaties waar dit een risico vormt voor mens en gezondheid wordt de eikenprocessierups bestreden (uitgezonderd wandelpaden in natuur-bosgebieden en locaties van derden). De nesten worden met een speciale zuigmachine uit de bomen verwijderd.

De gemeente Echt-Susteren laat weten dat het bestrijden van de overlast een tijdrovend en intensief werk is. Meldingen die binnenkomen worden op basis van volgorde afgewerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here