De Sprong gaat van melk tot ijs

Op dinsdag 18 juni hebben de leerlingen van het eerste leerjaar van GO! BS De Sprong uit Maaseik op een speelse manier kennisgemaakt met het leven op de boerderij.

In samenwerking met een educatief project van Melk4Kids hebben zij een bezoekje gebracht aan hoeve Engelenveld in Kessenich. Boerin Annemie heeft haar beste beentje voortgezet om de kinderen van juf Elke en juf Veerle op een interactieve manier kennis te laten maken met het verhaal van de koe en de melk. De dag werd gestart met… koeienyoga.

Tijdens het boerderijbezoek leerden ze verder alles over koetjes en kalfjes, kwamen ze alles te weten hoe de melk geproduceerd wordt en op welke manier ze verwerkt wordt,… In de koeienstal, in de melkstal, in de wei, in de keuken, in het ijssalon,… konden zij alle zintuigen gebruiken zoals het luisteren naar de dierengeluiden in een koeienstal, het aaien van een kalfje, het ruiken van mest, het zien van het boerenleven en natuurlijk het proeven van allerlei lekkernijen gemaakt van verse koeienmelk zoals verse melk, vers gedraaid vanille-ijs, milkshake.

Foto: Elke Gielen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here