Medewerkers gemeente Weert ook vrijwilliger bij brandweer

Brandweer

Weert Lokaal wil laten uitzoeken of het mogelijk is nieuwe medewerkers van de gemeente Weert ook te laten werken als vrijwilliger bij de brandweer. Daarnaast wil Weert Lokaal dat de gemeente bekijkt of brandweervrijwilliger die bij de gemeente Weert werken, hun dagelijkse gemeentelijke werkzaamheden eventueel in de brandweerkazerne kunnen uitvoeren.

Bij een stad die groeit is ruime aandacht nodig voor openbare orde en veiligheid. Belangrijk is volgens Weert Lokaal dat er geluisterd wordt naar de oproep van onze handhavers. Bij de brandweer heeft men aan de bel getrokken bij de Midden-Limburgse gemeenten. Er zijn simpelweg te weinig mensen die overdag bij een calamiteit alles uit hun handen kunnen laten vallen en ondersteuning als brandweerman kunnen bieden.

Probleem is volgens de Brandweer en Weert Lokaal dat de brandweervrijwilligers lang niet altijd in hun eigen gemeente werken. Die vrijwilligers zijn dus overdag niet inzetbaar voor de brandweerdienst. De Brandweer Midden en Noord Limburg heeft nu gemeentes gevraagd hier actief over na te denken en te komen met voorstellen.

Weert Lokaal stelt voor om te beginnen met de eigen gemeentelijke organisatie. “Kijk of er binnen de gemeente medewerkers zijn die ook bij de brandweer zouden willen werken en hun gemeentelijke werkzaamheden kunnen uitvoeren op locatie van de brandweer. Dit zou ook een onderdeel kunnen worden van vacature- en sollicitatieprocedures”, stelt Weert Lokaal voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here