Anders Jong verkent Valkenburg

Op dinsdag 21 mei brachten de leden van Anders Jong uit Bocholt een bezoekje aan Valkenburg. Dat deden ze in het kader van de contactdag van Fedos.

Na ontvangst met koffie en koek stonden gidsen klaar om de reizigers van Anders Jong te laten kennismaken met de stad: geschiedenis, sages en anekdotes van de stad aan de Geul. Een lekkere warme maaltijd van drie gangen met koffie genoten ze in het Stadsrestaurant.

Na de middag brachten de leden een bezoek aan de gemeentegrot. Ze kregen een rondleiding per trein langs de muurschilderingen en beeldhouwwerken. Deze grotten zijn ingericht als schuilkelders tijdens de koude oorlog met alle nodige voorzieningen. In het tweede deel konden ze nog genieten van een licht- en geluidsspektakel.

Foto: Jos Vanmontfort

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here