Gemeente Weert en Werk.Kom organiseren banenmarkt voor medewerkers Roto Smeets

De gemeente Weert maakt zich samen met Werk.Kom en werkgevers in de regio sterk voor de medewerkers van Roto Smeets. Zij verliezen, vanwege een faillissement, vanaf 31 mei hun baan. Daarom organiseren de gemeente en Werk.Kom op 7 juni een banenmarkt waar werkgevers in de regio op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de medewerkers van Roto Smeets en de bulk aan werkervaring die zij meebrengen.

Medewerkers met uiteenlopende achtergronden zoeken nieuw werk Het gaat om ruim 125 gekwalificeerde medewerkers met uiteenlopende achtergronden; van productiemedewerkers tot operators, HR-medewerkers, stafpersoneel, orderafhandelaars en storingsmonteurs. Het doel van dit initiatief is de doorstroom naar ander werk te bevorderen. Om informatie te geven over de overbrugging naar nieuw werk sluit ook het UWV aan. Wethouder Martijn van den Heuvel; ‘Het is ontzettend jammer dat zo’n bedrijf met zo’n rijke historie in Weert failliet gaat. Onze eerste prioriteit is nu om alle medewerkers van Roto Smeets te ondersteunen. Het gaat hier om loyale mensen met veel vakkennis. Gelukkig hebben zich al een aantal werkgevers gemeld. Ik hoop dat de medewerkers van Roto Smeets op 7 juni bij een andere werkgever toch weer een mooie uitdaging vinden’.

De Banenmarkt vindt 7 juni plaats van 13.00 tot 16.00 uur in ‘De Verbinderij’ aan de Molenveldstraat 90 in Weert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here