Plofkraak bij Argenta-kantoor in Gruitrode

Aan het Argenta-bankkantoor in de Pastoriestraat in Gruitrode is afgelopen nacht een plofkraak gepleegd. Er is een aanzienlijk bedrag buitgemaakt, maar de biljetten zijn wellicht onbruikbaar gemaakt door inkt.

Omwonenden werden omstreeks 03.00 uur opgeschrikt door een luide knal. Getuigen spreken over een donkerkleurige Audi met gemaskerde mannen. Politie CARMA ging meteen ter plaatse om vaststellingen uit te voeren en stelde ook een perimeter in. Niemand raakte gewond, maar de gevel van het kantoor liep wel aanzienlijke schade op. De geldautomaat van het kantoor bevindt zich aan de buitenzijde. De brokstukken liggen tot op de openbare weg. Het gerechtelijk labo en DOVO kwamen ter plaatse om de locatie te onderzoeken en veilig te stellen. Uit het eerste onderzoek blijkt dat een aanzienlijke som geld gestolen werd. De automaat was uitgerust met een plofpatroon waardoor de biljetten met inkt besmeurd werden.

Omstreeks 08.00 uur was het onderzoek ter plaatse afgerond en is het bankkantoor terug vrijgegeven. De Federale Gerechtelijke Politie Limburg zet het onderzoek verder. De brandweer komt nog ter plaatse om de ravage op te ruimen.

Het is enige tijd stil gewest rondom plofkraken in de regio. Op 1 maart vond de laatste van een serie plofkraken in de regio plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here