Eerste blauwe bessen van het seizoen komen uit Kinrooi

Kinrooi is bekend als aspergegemeente en als teler van de Yacon groente. Maar ook de blauwe bessen komen van Kinrooise bodem. Zo zijn dinsdag 14 mei de eerste blauwe bessen van dit seizoen geveild waarvan de oorsprong uit Kinrooi komt.

Producenten Albert en Maarten Royakkers uit Kinrooi wisten de eerste blauwe bessen van dit seizoen door te verkopen aan een koper uit Brugge, meldt Belga. Het eerste kistje werd geteeld op een substraat in een verwarmde serre.

Blauwe bessen blijven populair bij de consumenten. Fruitveiling BelOrta verwacht een productie van 400 à 450 ton blauwe bessen van eigen bodem. De productie van de bessen kan gespreid worden over een langere periode omdat er verschillende variëteiten en teeltsystemen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here