Donateursactie Fanfare Eensgezindheid

Fanfare Eensgezindheid houdt op zondag 19 mei a.s. weer haar jaarlijkse donateursactie in de woonkern Maasbracht-Beek. De opbrengst van deze actie wordt volledig geïnvesteerd in zaken die de vereniging levend houden, zoals de zeer belangrijke jeugdopleiding en de aanschaf muziekinstrumenten voor zowel drumband als fanfare.

Zo heeft de vereniging een jeugdfanfare en een jeugddrumband, waar de jeugd samen leert musiceren en waar de banden worden gesmeed waarop de vereniging drijft. Op den duur stromen de jeugdleden door naar de ‘grote’ orkesten, waar ze op straat meelopen en met de concerten meedoen. Voor deze jeugdige leden is het dan belangrijk om een degelijk muziekinstrument en een net uniform te hebben. Hiermee worden onder meer vele jaarlijkse feestelijkheden in het dorp opgeluisterd, zoals koningsdag, de processie, St. Maarten en Sinterklaas. De vorig jaren heeft de opbrengst van de donateursactie hieraan een grote bijdrage geleverd.

Omdat de jeugdfanfare – met veel fanfare-leden – dit jaar de H. Mis van de communicanten van Maasbracht opluistert zijn ze helaas niet in staat de donateursactie gepaard te laten gaan met een muzikale rondgang. Leden van de vereniging komen na 11.00 huis aan huis langs om een donatie in ontvangst te mogen nemen.

Foto: Fanfare Eensgezindheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here