Nieuwe clubkampioenen voor ropeskippingclub Salire in Bocholt en Opoeteren

Het sportseizoen loopt op z’n einde. Het ideale moment dus om de leden uit te dagen tijdens een clubkampioenschap, zo dacht ropeskippingclub Salire uit Bocholt en Opoeteren. Tijdens het clubkampioenschap op 4 mei konden de leden punten behalen in drie (-12 jaar) of vier (+ 12 jaar) disciplines.

Het begon met zo veel mogelijk springen (speed) in 30 seconden. Daarna telde de juryleden het aantal dubbels in 30 seconden. Vervolgens werkte iedereen zijn opgelegde oefeningenreeks af. De ouders waren getuige van veel enthousiasme bij hun vaardige kinderen. Als afsluiter konden de jumpers (+12 jaar) met hun freestyle een publieks- en juryprijs in de wacht slepen.

Het samentellen van de punten leverde podiumplaatsen op in vier categorieën: bij de skippers (-12 jaar) was de winnaar Sjauke Beerens. Alexane Smolders was de beste bij de jumpers (-12 jaar) en Nette Ceelen won bij de jumpers (+12 jaar). Lize Geebelen en Inne Denier wonnen een prijs voor hun freestyle. Voor de meeste jumpers komt nu een periode van testen/examens om daarna uit te rusten tijdens twee maanden vakantie. In september is de club weer klaar voor een nieuw seizoen ropeskippen.

Foto: Evi Verboven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here