Maasstewardproject in de gemeente Kinrooi gestart

Deze week is het Maasstewardproject in de gemeente Kinrooi van start gegaan. Acht gedreven vrijwilligers werden door het gemeentebestuur geïnstalleerd. Het betreft vrijwilligers van onder meer. hengelsportverenigingen Het Snoekbaarsje en de Maasvissers uit Geistingen.

De stewards zullen vanaf nu sociale controle uitvoeren rondom de Maasplassen in de gemeente Kinrooi. Burgemeester Jo Brouns: “Het Maasplassengebied strekt zich uit vanaf het gebied bij hotel de Spaenjerd tot de natuurgebieden Kleizone en Boterakker ten oosten van de dorpskern van Kessenich. Ook het gebied rond de Steenberg en het Agropolis Park zijn erbij inbegrepen. De Maasstewards zullen in eerste instantie dienen om sociale controle uit te voeren in het gebied met daarbij een signaalfunctie naar andere bevoegde organisaties zoals het gemeentebestuur, de politie, Marec, enz…”

Voor de herkenbaarheid zullen de Maasstewards een jas en polo dragen die ter beschikking gesteld worden door de gemeente. Er is geen financiële vergoeding voorzien maar de gelegitimeerde Maasstewards zijn wel verzekerd en krijgen een Maasstewardpas geldig voor één jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here