100.000ste na-isolatie gebeurt in een woning van Ons Dak

Vlaams minister Lydia Peeters heeft de honderdduizendste na-isolatie van een spouwmuur in Vlaanderen uitgevoerd. Dit gebeurde in een woning van Ons Dak.

Ons Dak voorziet in totaal 428 woningen van spouwmuurisolatie. De muren worden geïsoleerd met minerale wol. Deze wordt met een volumemassa van 45 kg/m³ ingespoten tussen de binnen- en de buitenmuur. Isoleren met glaswol brengt een aantal voordelen met zich mee: Glaswol ademt en neemt geen vocht op. Het is een duurzaam product en biedt naast warmte isolatie ook akoestische isolatie. Verder is glaswol brandveilig.

De maatregel is geen verplichte energiebesparende maatregel maar levert voor de bewoner een aanzienlijk voordeel op. Na de werken is er minder wartmeverlies. De warmte blijft langer in de woning waardoor de bewoners besparen op energiekosten.

De werken gingen van start op 6 augustus 2018 en duren nog tot de zomer van 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here