Bree gaat preventief sproeien tegen eikenprocessierups

Net als de vorige jaren zal er binnenkort in Bree een intensieve preventieve sproeibeurt tegen de eikenprocessierups uitgevoerd worden met een specifiek bestrijdingsmiddel. Deze behandeling start begin mei en is afhankelijk van het weer en de ontwikkeling van de rupsen. In totaal zullen er ca. 20.000 bomen gesproeid worden.

Het kerngebied van de hinder situeert zich vooral in Beek (achter het kanaal), ’t Hasselt en Tongerlo. Het spreekt vanzelf dat de zones waar mensen wonen prioritair aangepakt worden. Ook de eiken langs wegen waar veel mensen langskomen, zoals het fietsroutenetwerk, worden behandeld. Vanaf half april wordt de ontwikkeling van de rupsen van nabij gevolgd door onze diensten, met ondersteuning van de provinciale coördinator.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here