Davidsfonds Bocholt bezoekt het Europees parlement

Het Davidsfonds Bocholt ging op 12 april met een twintigtal mensen naar Brussel met de trein. De trein is altijd een beetje vakantie en het Europees parlement is een beetje van ons allemaal. En de aanwezigen waren nieuwsgierig waar en hoe die vertegenwoordigers van het volk hun kost verdienen.

Na de controle bij de ingang werden ze ontvangen door een medewerker die hun de werking en het doel van de Europese instellingen eenvoudig duidelijk maakte. Een kort bezoek in de grote zaal van het parlement gaf de Bocholtse leden een indruk die iedereen wellicht nog lang bij zal blijven. Vanaf nu bekijken ze de beelden op tv toch in een ander perspectief.

Na de lunch stapten de deelnemers naar een audio- visuele ruimte in de Europese wijk: het Parlamentarium. Geschiedenis in een ander perspectief geplaatst, met o.a. een prachtige projectie over Europa op een bijna 360° groot scherm.
Als afsluiter van dagdeel politiek gingen ze bij de dinosauriërs op de koffie. Het Natuurhistorisch Museum in Brussel heeft een wereldwijde faam. Dat konden ze ervaren in de ruimte vol mineralen, in een prachtige tentoonstelling over de geschiedenis van de mens en natuurlijk in de grote zaal met de unieke collectie dino’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here