Angstige tijden voor fruittelers door nachtvorst

De voorbije dagen hebben veel fruittelers de weerberichten nauwlettend in de gaten gehouden. Nachtvorst stond op het weer-menu en dat is nu net de grootste angst voor de telers van appels, peren en kersen.

Men moest beregenen om zo de bloesem te voorzien van een laagje ijs. Het ijs rondom de bloesem beschermt deze tegen bevriezing want binnen de ‘ijs-cocon’ vriest het niet. Voor kersentelers is dit geen optie. Kersenbloesem kan men alleen door open vuren aan te leggen en hopen dat de temperatuur boven nul blijft.

Spannende tijden voor alle fruittelers. Gelukkig ziet het er naar uit dat vanaf woensdag geen nachtvorst meer te verwachten is.

Foto: Lei Spreeuwenberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here