Sfeervolle hangmatten in Kempen~Broek (video)

Op 5 jaar tijd is het aantal wandelaars in het wandelgebied De Luysen spectaculair gestegen. In 2012 telden we nog 7.096 wandelaars terwijl er in 2017 12.949 mensen het gebied bezochten. De Luysmolen in Bocholt is dan ook de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardig onthaalpunt van het GrensPark Kempen~Broek. De onthaalruimte werd ingericht in de Kempen~Broek huisstijl, het koffiehuis draait op volle toeren en met het Luysenbrood is Bocholt een nieuw streekproduct rijker. Nu werden er 2 bakens geplaatst die accentueren dat je in het GrensPark bent en werd er aan de beek een picknickplek met hangmatten ingericht waar het heerlijk vertoeven is.

Er zijn 6 hangmatten beschikbaar die je kunt uitlenen bij de Luysmolen tegen 3 euro per stuk voor 2 uur. Bovendien kan je een picknickarrangement reserveren voor 2 personen tegen 30 euro. Voor deze prijs krijg je niet alleen een rijkelijk gevulde picknickmand met zelfgemaakte producten, een flesje Cava en het befaamde Luysenbrood maar ook 2 dekentjes en hangmatten waar je 2 uur van kan genieten. Er is ook een nieuwe groepsactiviteit ontwikkeld ‘Van bosbad tot hangmat’ waarbij je helemaal tot rust kan komen. Tijdens de wandeling met Verkenner (gids) ontdek je de natuur met al je zintuigen, je neemt dus – figuurlijk – een bosbad. Je voelt het weldadig effect van de natuur. Je eindigt in een hangmat op één van de mooiste plekjes van Kempen~Broek.

Je kan in de natuur niet zien waar het ene gebied begint en het andere eindigt. Daarom staan er al heel wat infoborden en worden er nu ook bakens en wegwijzers geplaatst om mensen te verwelkomen aan de toegangspoort en onthaalpunten. De toegangspoort De IJzeren Man in Weert kreeg de primeur, daarna werden er bakens geplaatst aan de De Schakel in Budel-Dorplein en nu was de Luysmolen in Bocholt aan de beurt. Later worden ook de andere onthaalpunten aangepakt!

Kempen~Broek is een project van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland in de gemeenten Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik, Nederweert, Cranendonck en Weert. Het gebied met een oppervlakte van ruim 25.000 ha, een enorme soortenrijkdom en een grote verscheidenheid aan landschappen werd, onder meer door een proces van grondverkoop en kavelruil, uitgebreid en aaneengesloten van Nederland tot in België. De diversiteit van flora en fauna biedt kansen voor educatie en recreatie voor iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here