Optochtvolgorde OLS bekend

De volgorde voor de optocht bij het Oud Limburgs Schuttersfeest, dat op 7 juli in Sevenum zal worden georganiseerd, is zaterdagavond 23 maart, bekend gemaakt.

Een ludiek schouwspel werd vooraf gegaan aan de officiële loting.

Organiserende vereniging Schutterij St.-Servatius Raam Ophoven van editie 2018, heeft plaats 47 gekregen. In een overzicht is de gehele volgorde terug te vinden.

De vorige editie van het Oud Limburgs Schuttersfeest, dat in de gemeente Kinrooi werd gehouden, was een succes in alle opzichten. “: “Het OLS heeft bijzonder veel goeds gebracht voor de gemeenschap maar ook voor de regio”, zo benadrukte voorzitter Jo Brouns van de stuurgroep 2018. “Dit zou iedere generatie eens moeten meemaken!”

Het aantal deelnemers aan het Oud Limburgs Schuttersfeest in Sevenum ligt lager dan eerdere edities. Aan het komende OLS doen op 7 juli aanstaande 144 schutterijen en gildes uit Nederlands- en Belgisch-Limburg mee. Dat is het laagste aantal deelnemers in 10 jaar.

Dat het aantal deelnemers afneemt, is geen verrassing voor de OLS-Federatie die het jaarlijkse feest coördineert. De afgelopen jaren zijn verschillende schutterijen opgeheven of in ruste gegaan omdat er te weinig leden waren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here