Opening Oogcafé Weert

Een ontmoetingsplek met oog voor elkaar is gerealiseerd. Op donderdag 11 april zal Buurthuis Fatima in Weert haar deuren openzetten voor mensen met een visuele beperking, hun naasten, vrienden of gewoon geïnteresseerden in zichtproblematiek.

Wethouder Zorg en Welzijn Paul Sterk zal dit 1e oogcafé in Weert openen om 14.00 uur. In het oogcafé kun je dus een gezellig praatje maken met lotgenoten, informatie ophalen over alle mogelijke oogaandoeningen en ervaringen uitwisselen om het leven wat lichter te maken. Er zijn legio technische hulpmiddelen die daarbij kunnen helpen en ook die kennis is in huis of wordt in huis gehaald.

Elke tweede donderdag van de maand tussen 14.00 uur en 17.00 uur kun je bij ons terecht en de koffie en thee staan klaar. Deelneming is vooralsnog gratis.

Gestart wordt met een kennismaking en inventariseren meteen waar de interesse naar uit gaat. Op basis van deze interesse zal een programma opgesteld worden waarin gastsprekers en deskundigen meer diepgang aan het onderwerp zullen geven. John Snijkers van Oogvereniging Limburg zal als voorzitter en ervaringsdeskundige de leiding nemen in dit eerste treffen.

Buurthuis Fatima ligt aan de Nieuwstraat 11 in Weert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here