Maas is buiten zomeroevers getreden

De Maas is zaterdagmiddag buiten haar zomeroevers getreden. Dit is onder meer vastgesteld in Maaseik, bij Heppeneert, aan de Damiaan in Elen en in Stokkem aan de Boyen. Uit voorzorg is het veerpont in Meeswijk uit de vaart gehaald.

De tijdelijke piek is er gekomen naar aanleiding van de hevige regenval in met name de Ardennen de voorbije dagen. Na de overstromingen van 1993 en 1994 is het zeldzaam geworden dat de Maas buiten haar zomeroevers treedt. Het hoog water wordt goed in de gaten gehouden.

Ook aan de Nederlandse zijde van de rivier is Waterschap Limburg bezig. Hier zijn enkele noodmaatregelen getroffen. Volgens Waterschap Limburg is de hoge waterstand niet ongebruikelijk en komt dit een paar keer per jaar voor.

De verwachting is dat de Maas de komende uren nog ietwat gaat stijgen, maar dat er geen gevaar dreigt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here