Nieuwbouw KEC Weert klaar voor gebruik

Na jaren van voorbereiding is de nieuwbouw van Kennis- en Expertisecentrum (KEC) in Weert gereed. Kinderen en jeugdigen die het beste op hun plek zijn in speciaal basis- of voortgezet onderwijs kunnen voortaan op één locatie terecht waar ze naar school kunnen gaan én zorg krijgen. Op 14 maart is er een feestelijke inloopmiddag voor ouders en verzorgers.

KEC Weert, gelegen aan de Beatrixlaan 3, kwam tot stand met financiële steun van de gemeente Weert en de Provincie Limburg. Het nieuwe gebouw wordt in gebruik genomen door leerlingen en kinderen van SBO ’t Palet en de Maaskei, de Wijnberg, de Widdonckschool en zorgverlener Mutsaersstichting. Kinderen ‘met een rugzakje’ die tot nu toe met leerlingenvervoer naar Leudal, Roermond of Venlo moesten, hebben voortaan de mogelijkheid om dichtbij hun woonplek naar school te gaan en zorg te ontvangen.

Het nieuwe gebouw is een combinatie van mooi en functioneel. Klas- en praktijklokalen zijn ruim van opzet, er is een aula en een eigen sportzaal. In het gebouw is het vooral licht. Leerlingen van de verschillende organisaties mochten begin februari hun nieuwe school alvast bezoeken. Op het terrein plantten ze samen met een hovenier struiken en bomen, waaronder negen fruitbomen. De officiële ingebruikstelling van KEC Weert is in juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here