Wederom succesvol weekend voor HBV St. Hubertus tijdens Bondskampioenschappen indoor

Afgelopen weekend zijn de bondskampioenschappen indoor verschoten. Bij indoor schieten alle schutters op een afstand van 18 meter op een kaartje van 20cm. Het geel op dit kaartje is nog kleiner dan een bierviltje. Schutters van Handboogvereniging St. Hubertus Stramproy wisten hoge ogen te scoren.

Schutters konden zich voor de bondskampioenschappen kwalificeren tijdens de rayonkampioenschappen, dit is eigenlijk het Nederlands Kampioenschap per klasse. Op de zaterdag werd gestart met de Jald-Jetse Deelstra, hij wist in de Junioren Ere klasse te winnen. De finale schoot Jaldert tegen Damian Vaes. De finale kwam tot 5-5 gelijk waarna een shoot-off volgde, Jaldert schoot een 9 en zijn tegenstander een 10.

Op de zondag werden alle andere klasse geschoten. Maikel Rietjens was dit werkend ook in bloedvorm. Maikel plaatste zich als reserve sporter voor de Kampioenschappen in de 2e klasse Compound.
Na de 60 tellende pijlen stond Maikel op een achtste plaats, daarna wist hij redelijk eenvoudig door te stromen naar de finale. Maikel wist uiteindelijk ook in een shootoff het zilver te pakken tegen Anke Gereads uit Hunsel, beide schoten een X-10 alleen zat de pijl van Anke net iets dichterbij het midden.

In de Klasse Instinctief wist Eric Segers zich als tweede plaatsen na de open ronde. In de halve finale had Eric een klein misstapje maar wist overtuigend het brons te pakken.

Komende week staan nog de bondskampioenschappen Teams op de planning, Stramproy heeft zich nu als tweede geplaatst in de hoogste klasse op de landelijke lijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here