Nacht van de Geschiedenis in het teken van de landbouw

Op dinsdag 19 maart organiseert het Davidsfonds voor de 17de maal de Nacht van de geschiedenis en dit op meer dan 200 plaatsen in gans Vlaanderen. In Kinrooi heeft het lokale Davidsfonds een mooie insteek weten te vinden.

Het thema dit jaar is ‘Meesterschap’ en daarom wil het Davidsfonds van Kinrooi Agropolis in de kijker zetten. Een sterke traditie in land- en tuinbouw zet immers nieuwe stappen in Kinrooi en dus wil men nader kennismaken met deze door de Vlaamse Regering erkende ‘Vlaamse Incubator voor Nieuwe Land- en Tuinbouw’. Inmiddels hebben zich al diverse bedrijven gaande van o.a. aquacultuur en insectenteelt tot nieuwe technieken binnen land- en tuinbouw bij Agropolis gevestigd en wordt het tijd dat geïnteresseerden er een kijkje gaan nemen.

Gastspreker is de heer Hubert Brouns. Hij zal het eerst over het rijke agrarisch verleden van Kinrooi hebben en ons daarna het Agropolisproject uit de doeken doen, waarbij ‘land- en tuinbouw, innovatie en duurzaamheid’ een belangrijke rol spelen.

Tijdens de pauze worden er drankjes en hapjes ‘à la Agropolis’ geserveerd, dus bereid met ingrediënten komende van de bedrijven die er al gevestigd zijn.

Belangstellenden die deel willen nemen kunnen zich inschrijven via 089-70.29.40 of via mail.

Het programma start dinsdag 19 maart om 19.30 uur bij Agropolis, aan het Agropolispark 101, Vilgertenweg in Kinrooi. Deelname kost €12,00 en €10,00 voor houders van een Davidsfonds Cultuurkaart.
Opgeven kan voor 12 maart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here