Kloonjestoet zorgt voor een mooi schouwspel

Vele kloontjes trokken dinsdagavond 5 maart door de straten van Maaseik. De traditionele kloontjesstoet trok naast de vele deelnemers ook een groot aantal belangstellenden naar de stad.

Vandaag vindt haring happen plaats en dan is het even stil wat carnaval betreft in Maaseik, tot aan Halfvasten. Dan is er op zondag de Halfvastenstoet. Hieraan doen wagens uit heel Belgisch- en Nederlands Limburg mee, maar ook uit de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stoet is een hoogdag voor de Maaseikenaren en een economische topper voor de horeca. Deze stoet zal door Grensland Actueel rechtstreeks worden uitgezonden.

Op zaterdag 6 april is er dan nog de Lichtstoet in Opoeteren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here