Minder onstuimig weer in de middag

Gunstig nieuws voor de optochten in de regio. Weerman Ruben Weytjens uit Neeroeteren verwacht dat de harde windstoten die momenteel in de regio waarneembaar zijn, vanmiddag zijn afgezwakt.

“Vanochtend is het erg onstuimig. Het zal bij momenten stevig regenen en zeker ook hard waaien. Er kunnen nog tot 11.00 uur rukwinden rond 70 km/u verwacht worden. Lokaal is een uitschieter tot 90 km/u mogelijk. Voor de vele carnavalsoptochten ziet dat er dus op het eerste zicht dramatisch uit, maar tegen het middaguur zal het allemaal wat gaan kalmeren”, aldus weerman Weytjens.

Ruben Weytjens verwacht dat de windstoten na 13.00 uur nog hooguit eens 50 km/u zullen bereiken. “Tegen die tijd zullen de meeste buien Limburg ook reeds via het oosten hebben verlaten”, zo vertelt weerman Ruben Weytjens.

Volgens Ruben mogen in de middag zelfs een aantal opklaringen worden verwacht en zijn nieuwe buien vóór 20.00 uur niet meer te verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here