Bree zoekt pleeggezinnen

In 2017 werd Bree Pleegzorgstad. Het stadsbestuur blijft het engagement aangaan om extra aandacht te schenken aan dit thema en gaan samen met Pleegzorg Limburg op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. “Dit is méér dan nodig. Vandaag staan er in Limburg immers 62 kinderen op de wachtlijst”, aldus burgemeester Liesbeth Van der Auwera van de Stad Bree.

Het gaat om baby’s, peuters, kleuters, kinderen en jongeren die voor korte of lange tijd niet bij hun ouders kunnen wonen. Een pleeggezin biedt de nodige warmte, veiligheid en structuur. Sommige kinderen wonen 7 dagen op 7 bij hun pleeggezin. Anderen alleen tijdens weekends en vakanties. Dat hangt af van wat het beste is voor het kind.

“Onze stad telt 23 pleeggezinnen. Zij vangen samen 32 kinderen en jongeren op. 13 van deze kinderen wonen bij een pleeggezin dat ze al kenden, zoals een grootouder, familielid, buur of leerkracht. De andere kinderen kwamen terecht bij een onbekend gezin dat nog een plekje vrij had in hun huis en in hun hart. Er zijn in Bree pleeggezinnen die kozen voor langdurige opvang, maar ook gezinnen die regelmatig tijdens weekends en vakanties hun thuis openstellen voor een kind. Zo worden de ouders even ontlast of leert een kind uit een leefgroep ook de warmte van een gezin kennen”, aldus burgemeester Van der Auwera.

Pleegzorg Limburg zoekt nieuwe pleeggezinnen, ook in Bree. Pleeggezinnen kunnen alleenstaand, samenwonend of getrouwd zijn, met of zonder kinderen. Ze kunnen hetero of holebi zijn, van Belgische of andere origine.

Op dinsdag 19 maart is er om 20.00 uur een informatieavond in de Breughelzaal van Bree waar geïnteresseerden vrijblijvend welkom zijn.

1 REACTIE

  1. hallo ,,wordt je daar voor betaald als je soms pleeggezin wilt doen ?? want ik kan heel goed met baby’s om .vriendelijke groeten Irene Roex

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here