Werk­zaam­he­den N280 Roer­mond of­fi­ci­eel van start

Woensdag 20 februari is het officiële startschot gegeven voor de werkzaamheden aan de N280. Gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Angely Waajen hebben de starthandeling officieel verricht. Een bijzondere mijlpaal voor het projectteam dat bestaat uit de Provincie Limburg, gemeente Roermond en Werkend Hardt (aannemerscombinatie Heijmans en Ploegam).

Gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Angely Waajen van Roermond mochten, natuurlijk met de N280 op de achtergrond, de officiële starthandeling gezamenlijk verrichten. Uitgedost in de kenmerkende feloranje veiligheidspakken betraden zij het werkvak. Hier mochten zij, onder begeleiding van een ervaren machinist, een machine bedienen en zo hun eigen steentje bijdragen. Gedeputeerde Eric Geurts: “De Provincie Limburg investeert samen met Limburgse gemeenten en andere partijen in aantrekkelijke steden en centra. Een goed bereikbare stad voor bewoners én bezoekers van Limburg, hoort daar ook bij zodat het leven in Limburg nóg beter wordt.”

De afgelopen maanden waren er al wat voorbereidende werkzaamheden te zien op en om de N280 Roermond, maar vanaf februari wordt er volop aan de weg gewerkt. Zo wordt momenteel de noordelijke en zuidelijke weg tussen de Hornerburg en Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug) heringericht en voorzien van nieuw asfalt. De werkzaamheden aan de Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug) nemen in totaal zes weken in beslag. Kort en krachtig. Dat betekent dat er hard gewerkt wordt (ook in de avonduren en weekenden) en dat weggebruikers en omwonenden dit merken. Daar staat tegenover dat daarmee de duur van de hinder zo kort mogelijk wordt gehouden. Wethouder Angely Waajen: “Na lange voorbereidingen krijgt de N280 in Roermond de langverwachte renovatie. Er ligt een prachtontwerp dat Roermond optimaal bedient in het sneller en veiliger afhandelen van het verkeer. De werkzaamheden zullen even duren, daar zullen we ondanks maatregelen altijd iets van merken, maar de verbetering zal de moeite absoluut waard zijn.”

Foto: Provincie Limburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here