Dorpsraad Stramproy organiseert eigen evaluatie Kempen~Broek

De Dorpsraad van Stramproy overweegt een eigen evaluatie rondom Kempen~Broek omdat de eerste verantwoording van de natuurbeheerder door de provincie Limburg is afgekeurd.

De laatste jaren is de Dorpsraad van Stramproy intensief betrokken geweest in het overleg over het Kempen~Broek. Aanleiding was de ontwikkeling van nieuwe natuur en de versterking van de landbouw in het gebied.

Door natuurbeheerders ARK en later Natuurmonumenten is fors ingegrepen in het gebied, om plannen van de provincie Limburg uit te voeren. Daarmee was overigens zo’n 30 miljoen aan overheidsgeld gemoeid.

Het project loopt nu op zijn einde, en ARK moet nog een verantwoording afleggen aan de Provincie. De Dorpsraad is in afwachting van die evaluatie, want men heeft ook enkele verbeterpunten aangedragen. Omdat dit op zich laat wachten, gezien de eerste verantwoording van ARK is afgewezen, overweegt de Dorpsraad een eigen evaluatie te organiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here