Melk Kan werkt ecologisch en educatief (video)

Thomas en Ester zijn twee Kinrooise agrariërs die op een vernieuwende manier omgaan met hun melkveebedrijf. Met de toepasselijke naam ‘Melk Kan’ produceren zij dagverse melk die inwoners van Kinrooi en omgeving 24 uur per dag kunnen tappen in de melk-automaat. Daarnaast is Ester ook op vele markten in de regio te vinden. “We zijn anderhalf jaar geleden met Melk Kan van start gegaan en merken dat het warm ontvangen wordt”, zo vertelt Ester Nietvelt.

Met een kleine groep mensen wordt er hard gewerkt op hun bedrijf. Met Melk Kan wil men bewust inzetten op het besef dat producten verwerkt worden en niet automatisch op een rek in de supermarkt staan. “Onbewerkte dagverse melk vind je simpelweg niet in de supermarkt”, aldus Nietvelt.

Melk Kan is kort actief. De historie ligt echter een stuk verder terug. In 2010 bood de oom van Thomas, Jan Linssen de mogelijkheid aan om het melkveebedrijf, dat hij runde met zijn vrouw over te nemen, samen met Kurt Beckers. Ester neemt Melk Kan voor haar rekening en samen zijn ze hier gestart met hun pakkende werkwijze. Ester wilde met haar onderwijsachtergrond met mensen werken, van autochtone tot allochtone deur, melk als verbintenis. “Ik spreek veel mensen op markten, bij moskeeën en meer en krijg bijzonder veel positieve reacties”, zo besluit ze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here